NM 2019

Gandsfjord Karateklubb stilte med seks utøvere i kata, hvorav to lag, et juniorlag (under 18 år) og et seniorlag (over 18 år). I tillegg stilte det fem utøvere i kumite og 3 dyktig dommere fra klubben.

Stevnet begynte med individuell kata. Gandsfjord Karateklubb stilte med tre juniorutøvere og to seniorutøvere i individuell kata. Katakonkurransen ble arrangert som en cup med to og to som gikk kata mot hverandre, og vinneren av de to gikk videre til neste runde. Katakonkurransen ble avviklet på to matter, så juniorutøverne og seniorutøverne gikk samtidig.

Gandsfjord Karateklubb stilte med tre juniorutøvere og tre seniorutøvere i kata. Klubbens juniorutøvere var Erlend Rolstad-Skjæveland, Ingrid Espeland og Elisabeth Sandnes. De tre utøverne fikk gått kata i flere omganger hver og fikk vist hva de er gode for.

Erlend Rolstad-Skjæveland har ikke konkurrert i kata tidligere. Han hadde sju motstandere i sin klasse og fikk brynt seg. Han gjorde likevel en god figur, og endte på en fjerdeplass i sitt første norgesmesterskap.

Elisabeth Sandnes og Ingrid Espeland stilte i samme klasse i mesterskapet. Sandnes har ikke konkurrert i kata tidligere, mens Espeland har vært med flere ganger og er en rutinert utøver. Totalt var det fire utøvere i denne klassen. Espeland vant klassen, mens Sandnes kom på tredejplass.

Erlend Rolstad-Skjæveland, Ingrid Espeland og Elisabeth Sandnes utgjorde også Gandsfjord Karateklubbs junior katateam, og var det eneste juniorlaget som stilte i mesterskapet. Siden de ikke hadde motstandere, fikk de gå lagkata som oppvisning før seniorutøverne gikk sine lagkata.