Gradering - 16. juni

Det blir gradering for barn og voksne søndag 16. juni 2019. Graderingen er en eksamen for å se om du behersker alle teknikkene og kataene (formasjon/mønster) som du skal opp til.

 

Juniorgrader

Vi har innført ”halve” grader (Mon grader) for barn 8 – 13 år. Dette er for at man skal ha anledning til å gradere seg hvert halvår. Normalt vil ikke barn ha nok treninger pr semester for å kunne gå opp til en full gradering. Kravet for å kunne gå opp til en ”halv” grad er 24 treninger / 24 timer.

 

Gradering for første gang             

De som skal gradere seg for første gang må kjøpe graderingskort av Tor Egil (tlf. 488 93 032) eller instruktør før graderingsdagen, fordi vi ikke har tid til å ordne dette på graderingen. Graderingskortet koster kr. 100,- (engangsbeløp).

 

Huskeliste

For å kunne gå opp til gradering må man ha oppfylt følgende krav:

 

1.       Treningskrav: Oppfylt krav om minimum antall treninger siden forrige gradering (96 timer fra og med 4. kyu)

2.       Karate gi: Det er obligatorisk med karate gi (treningsdrakt) på graderingen. Dersom du har gradert deg før skal ”Kanku” (rundt tøymerke) være sydd på venstre arm.

3.       Treningskort: Ta med treningskort som viser hvor mange treninger du har vært på. Husk også kort fra forrige semester hvis du ikke graderte deg til sommeren.

4.       Graderingskort m/foto: Lim inn passfoto i graderingskortet og skriv inn personalia (hvis det er første gang du graderer deg).

5.       Graderingsavgift: Ta med penger til følgende på graderingsdagen:

a.        Graderingsavgift:

i.      kr. 250,- for ugradert til 6.kyu (første gult), inklusiv nytt belte.

ii.      kr. 300,- for 5. kyu – 3. kyu, inklusiv nytt belte.

iii.      kr. 400,- for 2. kyu (brunt belte), inklusiv nytt belte.

iv.      kr. 500,- for 1. kyu (brunt belte)

b.       Tøymerke ”Kanku” som skal sys på venstre arm: kr. 100,- (engangsbeløp). Kjøpes etter graderingen.

 

6.       Betaling: Legg penger (for graderingsavgift) og treningskort i graderingskortet m/bilde og gi det til instruktøren på graderingsdagen. Nytt belte (hvis aktuelt) blir utlevert etter graderingen.

For nybegynnere som består graderingen blir det totalt kr. 450,- (graderingskort, graderingsavgift og tøymerke)

Ekstraordinært årsmøte - 22. mai

Det kalles inn til ekstraordinært årsmøte på onsdag 22. mai for å godkjenne forlengelse av leiekontrakt i Sandnes Kampsportsenter. Vi ønsker å utøve opsjonen til å leie i 10 år til.

Det ekstraordinære årsmøtet avholdes i slutten av treningen.

 • Tid: 22. mai 2019, kl. 20:50

 • Sted: Sandnes Kampsportsenter

Bryne Open - 25. mai

Bryne Open arrangeres i Time Hallen den 25. mai. Dette stevnet er for alle små og store (fra 8 år) som har lyst til å prøve seg på et stevne, enten i kumite (sparring) eller kata (formasjon). Kravet er at du er gradert minst en gang, og har lyst til å gå en kata og/eller delta i kamp.

Påmelding er godt i gang i klubben, og vi må ha alle påmeldinger på plass innen 17. mai. Det henger påmeldingsliste i treningslokalet.

 • Målgruppe: Stevnet er både for barn (fra 8 år) og voksne.

 • Dato: Lørdag 25. mai 2019

 • Sted: Time Hallen, 4443 Bryne

 • Innbydelse: (lenke)

 • Kontaktperson

  • Gandsfjord Karateklubb: Snakk med instruktøren på trening

  • Bryne Karateklubb: Stig Jakobsen, 480 37 100, stigjakobsen63@gmail.com

Folketoget 17. mai 2019

Vi skal i år gå som nr. 26 i folketoget og det er viktig at vi senest stiller opp kl. 15:30 på Ruten. I år skal vi gå sammen med Sandnes Kampsportsenter. Det er obligatorisk å gå i karate gi (treningsdrakt). Alle får klipp for deltakelse i folketoget.

 • Møt opp: kl. 15:30

 • Nummer i toget: 26

 • Ta med: Karate gi (treningsdrakt)

For mer informasjon, ring

 • • Jarle, Tlf. 481 28 016

 • • Line, Tlf. 466 60 268

 • • Ulf, Tlf. 930 22 010

Trening i påsken (15. - 22. april)

Her er en oversikt over treningene i påskeuken (15.-22. april):

 • Tigerpart (5-7 år): Ingen trening

 • Barn (8-11 år): Ingen trening

 • Ungdom/voksne:

  • Fellestrening mandag kl. 18:30 og onsdag kl. 19:00

  • Kamptrening fredag kl. 19:10

  • Trening på mandag 22. etter avtale

Fightsamling for barn, 6. og 7. april 2019

Gandsfjord Karateklubb arrangerte regional fightsamling for barn helga 6. og 7. april. Samlingen ble holdt i Gandsfjord Karateklubbs lokaler i Sandnes Kampsportsenter. Årets samling er den største som har blitt arrangert, med 88 utøvere innen karatestilarten Kyokushinkai.

Helgas fightsamling er et tilbud til utøvere som har lyst til å lære mer om sparring og å trene spesifikt på dette. Utøverne kom både fra klubbene i distriktet, blant annet Bryne og Klepp men også lenger borte, fra Lista, Haugesund, Etne og Egersund.

Kyokushinkai karate er kjent for fullkontakt sparring, og dette er dermed en stor del av stilarten. Det bør presiseres at fullkontakt sparring er forbeholdt voksne utøvere, mens de under 18 år går det som kalles «fullkontakt med begrensninger». Juniorutøverne sparrer med hansker, leggbeskyttere, hjelm og tannbeskytter. I tillegg har guttene susp og jentene brystbeskytter.

Utøverne fikk lære nye teknikker og å bruke det de allerede kan. De ble delt opp i ulike partier, slik at de nyeste fikk bli litt varme i trøya, mens de mest erfarne fikk større utfordringer, med trenere som har deltatt i både EM og VM.

Mange juniorutøvere stiller i kata («form» eller «mønster») i tillegg til sparring på stevner. Derfor ble det holdt en katatrening for de som ønsket det. 

På søndagen ble det arrangert et imitert stevne, så utøverne fikk prøve ut de nye triksene sine på matta. De fikk også trene på det å gå ut på matta, med motstander, dommere og hilserutiner i forbindelse med kamp.

Fightsamlingen ble avsluttet med premieutdeling. Alle utøverne fikk premie for deltakelse og innsats, og Gandsfjord Karateklubb takker utøverne for innsatsen. Vi vil også takke trenere, dommere, heiagjenger og kakebakere som har stilt opp i løpet av helga. Uten deres innsats hadde ikke samlingen blitt det den ble.

Listerkarusellen 23.03.19

Lørdag 23.03.19 arrangerte Lista Karateklubb karusellstevne. Dette var det siste stevnet i serien 2018/2019. Karatestilarten det konkurreres i er Kyokushinkai. Selv om Kyokushinkai karate kjennetegnes av fullkontakt sparring, går juniorutøverne med ikledd hansker, leggbeskyttere, tannbeskytter, susp, brystbeskytter, hjelm og vest.

Karusellstevnene holdes i Listerregionen og retter seg i hovedsak mot juniorutøvere, altså de under 18 år. De yngste utøverne er 10 år gamle, og det deles ut premie til alle. Listerkarusellen er et lavterskelstevne som arrangeres for å gi utøverne stevneerfaring. På det første karusellstevnet får utøveren bronsemedalje, på det andre karusellstevnet får utøveren sølvmedalje, og på det tredje vanker det gull.

Nytt av året er at voksne utøvere (over 18 år) kan delta i sparring så sant de ikke har deltatt i norgescupstevner eller norgesmesterskap. De voksne kan kun delta i sparring, mens for juniorutøverne er det valgfritt om de vil stille i sparring eller kata eller begge deler.

Gandsfjord Karateklubb var representert av seks spente juniorer i tillegg til Sergio Bermudez som stilte som dommer.

 Aron Morsdal og Olav Kuvåssæter deltok i sparringklassen. De fikk prøvd seg mot motstandere fra andre klubber og får med seg gode erfaringer fra stevnet.

Elisabeth Sandnes har tydligvis blitt bitt av basillen etter deltakelsen i NM forrige helg og gikk kata.

Even Kuvåssæter, Konrad Morsdal og Elias Almås Hatlem var klubbens «allroundere», og deltok i både kata og sparring.

Listerkarusellen er en fin mulighet for utøverne å få stevneerfaring. I tillegg er det kjekt å møte jevnaldrende fra andre klubber og kanskje treffe igjen de en ble kjent med på sommer- og vinterleir.

Gandsfjord Karateklubbs medlemmer og trenere sender en applaus til utøverne og støtteapparatet og håper det frister til gjentakelse.