Listerkarusellen 23.03.19

Lørdag 23.03.19 arrangerte Lista Karateklubb karusellstevne. Dette var det siste stevnet i serien 2018/2019. Karatestilarten det konkurreres i er Kyokushinkai. Selv om Kyokushinkai karate kjennetegnes av fullkontakt sparring, går juniorutøverne med ikledd hansker, leggbeskyttere, tannbeskytter, susp, brystbeskytter, hjelm og vest.

Karusellstevnene holdes i Listerregionen og retter seg i hovedsak mot juniorutøvere, altså de under 18 år. De yngste utøverne er 10 år gamle, og det deles ut premie til alle. Listerkarusellen er et lavterskelstevne som arrangeres for å gi utøverne stevneerfaring. På det første karusellstevnet får utøveren bronsemedalje, på det andre karusellstevnet får utøveren sølvmedalje, og på det tredje vanker det gull.

Nytt av året er at voksne utøvere (over 18 år) kan delta i sparring så sant de ikke har deltatt i norgescupstevner eller norgesmesterskap. De voksne kan kun delta i sparring, mens for juniorutøverne er det valgfritt om de vil stille i sparring eller kata eller begge deler.

Gandsfjord Karateklubb var representert av seks spente juniorer i tillegg til Sergio Bermudez som stilte som dommer.

Aron Morsdal og Olav Kuvåssæter deltok i sparringklassen. De fikk prøvd seg mot motstandere fra andre klubber og får med seg gode erfaringer fra stevnet.

Elisabeth Sandnes har tydligvis blitt bitt av basillen etter deltakelsen i NM forrige helg og gikk kata.

Even Kuvåssæter, Konrad Morsdal og Elias Almås Hatlem var klubbens «allroundere», og deltok i både kata og sparring.

Listerkarusellen er en fin mulighet for utøverne å få stevneerfaring. I tillegg er det kjekt å møte jevnaldrende fra andre klubber og kanskje treffe igjen de en ble kjent med på sommer- og vinterleir.

Gandsfjord Karateklubbs medlemmer og trenere sender en applaus til utøverne og støtteapparatet og håper det frister til gjentakelse.

NM 2019

Gandsfjord Karateklubb stilte med seks utøvere i kata, hvorav to lag, et juniorlag (under 18 år) og et seniorlag (over 18 år). I tillegg stilte det fem utøvere i kumite og 3 dyktig dommere fra klubben.

Stevnet begynte med individuell kata. Gandsfjord Karateklubb stilte med tre juniorutøvere og to seniorutøvere i individuell kata. Katakonkurransen ble arrangert som en cup med to og to som gikk kata mot hverandre, og vinneren av de to gikk videre til neste runde. Katakonkurransen ble avviklet på to matter, så juniorutøverne og seniorutøverne gikk samtidig.

Gandsfjord Karateklubb stilte med tre juniorutøvere og tre seniorutøvere i kata. Klubbens juniorutøvere var Erlend Rolstad-Skjæveland, Ingrid Espeland og Elisabeth Sandnes. De tre utøverne fikk gått kata i flere omganger hver og fikk vist hva de er gode for.

Erlend Rolstad-Skjæveland har ikke konkurrert i kata tidligere. Han hadde sju motstandere i sin klasse og fikk brynt seg. Han gjorde likevel en god figur, og endte på en fjerdeplass i sitt første norgesmesterskap.

Elisabeth Sandnes og Ingrid Espeland stilte i samme klasse i mesterskapet. Sandnes har ikke konkurrert i kata tidligere, mens Espeland har vært med flere ganger og er en rutinert utøver. Totalt var det fire utøvere i denne klassen. Espeland vant klassen, mens Sandnes kom på tredejplass.

Erlend Rolstad-Skjæveland, Ingrid Espeland og Elisabeth Sandnes utgjorde også Gandsfjord Karateklubbs junior katateam, og var det eneste juniorlaget som stilte i mesterskapet. Siden de ikke hadde motstandere, fikk de gå lagkata som oppvisning før seniorutøverne gikk sine lagkata.

Trening i vinterferien (25. februar - 1. mars)

Det blir følgende treningstider i vinterferien (25. februar -  1. mars):

Tigerparti (5-7 år)

• Vanlig trening på onsdag kl 17:00

Barn (8-11 år)

• Vanlig trening på onsdag og fredag kl. 18:00

Ungdom/voksne

• Fellestrening på mandag kl. 18:30

• Fellestrening på onsdag kl. 19:30

• Kamptrening på fredag kl. 19:10

NorgesCup Bergen 16.02.19

Lørdag 16. februar ble Kyokushin Open arrangert i Laksevåghallen i Bergen. Dette er årets første stevne i Norgescupen i fullkontakt karate. I tillegg til deltakere fra hele Norge, kommer det også utenlandske utøvere, blant annet fra Danmark, Sverige og Polen.

Gandsfjord Karateklubb stilte med to deltakere; Eivind Nærland og Eik Kvalvik-Watne. I tillegg stilte Trond Bergill og Sergio Bermudez som dommere.Eik Kvalvik-Watne var først ut, og vant sin første kamp. Dessverre ble motstanderen for sterk i kamp nummer to, og Kvalvik-Watne endte på tredje plass.

Eivind Nærland har etter hvert en lang merittliste. I helgas NC fikk han bare gå en kamp, da den ene motstanderen måtte trekke seg på grunn av skade. Nærland vant kampen sin, og kunne dra hjem fra Bergen med gullmedalje i bagasjen.

Både Kvalvik-Watnes og Nærlands prestasjoner er resultater av mange timers hard trening.

Medlemmer og trenere i Gandsfjord Karateklubb gratulerer.

en_Bergen_2019.jpeg

Årsmøte i Gandsfjord Karateklubb

Det blir årsmøte for klubbens medlemmer på Torsdag, 14. mars 2019 kl. 18:00.

Ulf Emsøy, Slettmyra 43, 4034 Stavanger, Tlf. 930 22 010

Saker
Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet må sendes styret senest 28. februar 2019. Sakene kan sendes Ulf Emsøy, ulfemsoy@yahoo.no

Fullstendig sakliste med alle sakspapirer sendes/legges ut en uke før årsmøtet.

Påmelding
Det vil bli hengt opp påmeldingslisten i treningslokalet. Viktig at alle skriver seg opp på listen slik at vi får bestilt inn nok pizza.

Oppstart og nybegynnerinntak

Eksisterende medlemmer

Vi starter opp med ordinære treninger for alle partier fra onsdag 2. januar 2019.

Treningstidene er som før.

Nye medlemmer

Det blir nybegynnerinntak fra mandag 7. januar 2019.

Tigerpartiet - Barn (5-7 år):

• fra 9. januar

• Onsdag: Kl. 17:00 - 17:50

Barn (8-11 år):

• fra 9. januar

• Onsdag: Kl. 18:00 - 19:20

• Fredag: Kl. 18:00 - 19:00

Ungdom / Voksne (fra 12 år):

• fra 7. januar

• Mandag: Kl. 18:30 - 20:00