Folketoget 17. mai

Vi skal i år gå som nr. 44 i folketoget og det er viktig at vi senest stiller opp kl. 15:30 på Ruten. I år skal vi gå sammen med Sandnes Kampsportsenter. Det er obligatorisk å gå i karate gi (treningsdrakt). Alle får klipp for deltakelse i folketoget.

Møt opp: kl. 15:30
Nummer i toget: 44
Ta med: Karate gi (treningsdrakt)

For mer informasjon, ring
Jarle, Tlf. 481 28 016
Ulf, Tlf. 930 22 010

Listerkarusellen nummer 4

8 av våre flotte ungdommer reiste i dag til solfylte Kvinesdal for å konkurrere. Line og Sergio deltok som dommere.

Det var imponerende innsats og gode resultater fra samtlige deltagere både i kata og kumitè, og vi håper at flere fra klubben blir med på kommende stevner. Under er en film som viser litt av den gode innsatsen til utøverne. 

Kyokushin Open 2018

I helgen ble det arrangert Kyokushin Open i Bergen. Dette var det første stevnet i NorgesCupen 2018. Det var et høyt nivå på stevnet med mange flinke utøvere. På stevnet kom det utøvere fra Sverige, Belgia, Italia og Ungarn. Alle våre norske utøvere fikk dermed nye utfordringer og nye erfaringer å ta med seg. 

Gandsfjord Karateklubb stilte med 4 dommere på stevnet. Ulf, Yilmaz, Sergio og Line representerte klubben. Vi er stolte av å ha flere dyktige dommere i klubben.

Veldig bra jobbet av alle utøvere og dommere. Takk til Bergen Karateklubb for et godt arrangert stevne.  

20180414_165705.jpg

Fight Samling for barn

Lørdag 7. og søndag 8. april ble det arrangert fightsamling for barn hos Gandsfjord Karateklubb. Det er 9. gang vi arrangerer dette, og vi hadde rundt 50 deltakere fra 8 til 14 år. I tillegg til Gandsfjord karateklubbs egne utøvere, deltok barn fra kyokushinklubbene i Egersund, Sandnes, Bryne og Flekkefjord. Utenom dette stilte også trenere og dommere fra både Gandsfjord Karateklubb, Bryne Karateklubb og Sandnes Karateklubb.

Gandsfjord Karateklubb driver med stilarten Kyokushinkai, og fullkontaktsparring er det fremste kjennetegnet ved stilarten. Den nedre aldersgrensen for å drive med fullkontakt er 18 år, men kamptreningene starter mye tidligere, og utøverne kan begynne å konkurrere fra de er 8 år. Barn sparer alltid med beskyttelsesutstyr. Fightsamlingen er en god anledning for barn å bli komfortable med sparring og å trene sammen og bli kjent med jevnaldrende fra andre klubber.

På lørdagen ble det holdt tre treningsøkter. Disse øktene hadde fokus på teknikker til bruk i sparring, avbrutt av styrkeøvelser og litt lek. På søndagen ble det holdt en treningsøkt, og deretter et imitert stevne.

Det imiterte stevnet er nok helgas høydepunkt. Barna har på seg leggbeskyttere, hansker, tannbeskyttere og hjelm. Guttene har i tillegg på seg susp. Barna får prøve de nye kunnskapene sine i sparring mot hverandre på matta, akkurat som på et "ekte" stevne, med både dommere og hilse-rutiner før og etter kampen. Foreldre, besteforeldre og søsken er tilskuere.

Det som skiller dette fra et "ekte" stevne er at barna får gå så mange kamper som de selv vil. De kan velge å gå mot bestekameraten den ene kampen og en de møtte for første gang dagen før i den neste. Den eneste begrensningen er erfaringsnivået. Barna lærer seg å sparre med ulike motstandere og å ta hensyn til hverandre. Vi håper dette gir mersmak, og at utøverne våre blir motivert til å stille på stevner både her i distriktet, i Listerregionen og i Bergen.

På vegne av Gandsfjord Karateklubb vil vi takke deltakere, trenere, dommere, publikum og de frivillige som har ryddet, stekt lapper og har stått i kiosken.

Her er bilder fra helgen

Treningstur i Spania

To av våre sporty Senpaier valgte å reise på en treningstur til Spania. Senpai Line og Senpai Sergio har vært to uker å trent i dojoen Yin Yang, som ligger i Vitoria. Vitoria er en vakker by, med mange kjekke begivenheter. Byen har flere fengende museum og flotte historiske katedraler. Gatene i Vitoria har sin egen aroma full av historie, spenning og nye opplevelse.

Utøverne sier at dagene har gått i ett og skryter over treningsopplegget i dojoen Yin Yang. Dojoen tilbyr et utvalg av ulike typer kampsport. Innenfor karate trener de kihon både morgen og kveld på mandager, onsdager og fredager. Kamptreningene er hovedsakelig på kveldstid på tirsdager og torsdager. I dojoen er det et mangfold av dyktige Shihaner, Senseier og Senpaier.

Line og Sergio har hatt minst to treninger til dagen. Utenom de oppsatte treningstidene har de hatt ekstra økter med kata. De har vært så heldige å få egentrening med Sensei Naroa. Sensei Naroa har trent opp flere dyktige europamestere i kata. Hun har et øye for detaljer og er en meget inspirerende instruktør.

Våre Senpaier har vært i Bilbao å trent litt ekstra sparring. De var også med på å observere en gradering i dojoen Yin Yang. I slutten av graderingen fightet Senpaiene mot utøverne som graderte seg.

En stor takk til Shihan Javier som har lagt alt til rette for Line og Sergio. Nå er utøverne hjemme igjen. Vi gleder oss til flere treningsøkter med nye spennende inputs. Utøverne er takknemlige for alle de hyggelige menneskene i dojoen Yin Yang, som har gjort dette til en inspirerende og minnefull tur!

20180327_114516.jpg

NM i fullkontakt karate

Lørdag 10. mars var det duket for NM i Fullkontakt Karate. Årets stevne ble avholdt i Laksevåghallen i Bergen, og Gandsfjord Karateklubb sendte tre utøvere. I tillegg var Jarle Sundvor og Yilmaz Zorlu med som dommere. 

Stevnet startet med kata. Kata er teknikker (slag, spark og blokkeringer) satt i system, og kalles gjerne for et mønster. Etter kata var det tid for kumite, eller fri sparring. Kampene er fullkontakt, og det brukes ikke beskyttelsesutstyr.

Damene var først ute i kata. Line Svendsen fra Gandsfjord Karateklubb gjorde det skarpt, og endte på en andreplass. I kumite, eller fri sparring, kom hun på tredjeplass. Gandsfjord Karateklubbs Ulf Emsøy og Eivind Nærland stilte også i kata, men nådde ikke helt opp denne gangen. I kumite gikk det bedre, og de fikk begge tredjeplass i hver sin klasse. 

Gandsfjord Karateklubb endte til slutt opp med en sølvmedalje og tre bronsemedaljer, samt nye erfaringer. Vi gratulerer!

20180402_140638.jpg

Lister Karusellstevne 3

Tre av våre unge fightere reiste i dag sørover for å delta på stevne i vakre Farsund.

Eik, Ingrid og Even representerte klubben på en fremragende måte, Ingrid ville ha hardere motstand og gikk mot jenter 2004, der hun hadde to gode kamper. Eik hadde også to harde og gode kamper, og Even fikk mye skryt for harde gode teknikker i sin kata.

2018-02-10 15.32.13.jpg

Klubbmesterskap sammen med Sandnes karateklubb

Sammen med Sandnes karateklubb ble det i dag avholdt et stevne. Deltagerne kom fra fire klubber i regionen, og det ble et vellykket arrangement med fornøyde deltagere. 

2018-02-03 13.04.34-1.jpg

Våre deltagere på stevnet.

Trykk på bildet for å bla videre til neste bilde...