Fightsamling for barn, 6. og 7. april 2019

Gandsfjord Karateklubb arrangerte regional fightsamling for barn helga 6. og 7. april. Samlingen ble holdt i Gandsfjord Karateklubbs lokaler i Sandnes Kampsportsenter. Årets samling er den største som har blitt arrangert, med 88 utøvere innen karatestilarten Kyokushinkai.

Helgas fightsamling er et tilbud til utøvere som har lyst til å lære mer om sparring og å trene spesifikt på dette. Utøverne kom både fra klubbene i distriktet, blant annet Bryne og Klepp men også lenger borte, fra Lista, Haugesund, Etne og Egersund.

Kyokushinkai karate er kjent for fullkontakt sparring, og dette er dermed en stor del av stilarten. Det bør presiseres at fullkontakt sparring er forbeholdt voksne utøvere, mens de under 18 år går det som kalles «fullkontakt med begrensninger». Juniorutøverne sparrer med hansker, leggbeskyttere, hjelm og tannbeskytter. I tillegg har guttene susp og jentene brystbeskytter.

Utøverne fikk lære nye teknikker og å bruke det de allerede kan. De ble delt opp i ulike partier, slik at de nyeste fikk bli litt varme i trøya, mens de mest erfarne fikk større utfordringer, med trenere som har deltatt i både EM og VM.

Mange juniorutøvere stiller i kata («form» eller «mønster») i tillegg til sparring på stevner. Derfor ble det holdt en katatrening for de som ønsket det. 

På søndagen ble det arrangert et imitert stevne, så utøverne fikk prøve ut de nye triksene sine på matta. De fikk også trene på det å gå ut på matta, med motstander, dommere og hilserutiner i forbindelse med kamp.

Fightsamlingen ble avsluttet med premieutdeling. Alle utøverne fikk premie for deltakelse og innsats, og Gandsfjord Karateklubb takker utøverne for innsatsen. Vi vil også takke trenere, dommere, heiagjenger og kakebakere som har stilt opp i løpet av helga. Uten deres innsats hadde ikke samlingen blitt det den ble.