Fight Samling for barn

Lørdag 7. og søndag 8. april ble det arrangert fightsamling for barn hos Gandsfjord Karateklubb. Det er 9. gang vi arrangerer dette, og vi hadde rundt 50 deltakere fra 8 til 14 år. I tillegg til Gandsfjord karateklubbs egne utøvere, deltok barn fra kyokushinklubbene i Egersund, Sandnes, Bryne og Flekkefjord. Utenom dette stilte også trenere og dommere fra både Gandsfjord Karateklubb, Bryne Karateklubb og Sandnes Karateklubb.

Gandsfjord Karateklubb driver med stilarten Kyokushinkai, og fullkontaktsparring er det fremste kjennetegnet ved stilarten. Den nedre aldersgrensen for å drive med fullkontakt er 18 år, men kamptreningene starter mye tidligere, og utøverne kan begynne å konkurrere fra de er 8 år. Barn sparer alltid med beskyttelsesutstyr. Fightsamlingen er en god anledning for barn å bli komfortable med sparring og å trene sammen og bli kjent med jevnaldrende fra andre klubber.

På lørdagen ble det holdt tre treningsøkter. Disse øktene hadde fokus på teknikker til bruk i sparring, avbrutt av styrkeøvelser og litt lek. På søndagen ble det holdt en treningsøkt, og deretter et imitert stevne.

Det imiterte stevnet er nok helgas høydepunkt. Barna har på seg leggbeskyttere, hansker, tannbeskyttere og hjelm. Guttene har i tillegg på seg susp. Barna får prøve de nye kunnskapene sine i sparring mot hverandre på matta, akkurat som på et "ekte" stevne, med både dommere og hilse-rutiner før og etter kampen. Foreldre, besteforeldre og søsken er tilskuere.

Det som skiller dette fra et "ekte" stevne er at barna får gå så mange kamper som de selv vil. De kan velge å gå mot bestekameraten den ene kampen og en de møtte for første gang dagen før i den neste. Den eneste begrensningen er erfaringsnivået. Barna lærer seg å sparre med ulike motstandere og å ta hensyn til hverandre. Vi håper dette gir mersmak, og at utøverne våre blir motivert til å stille på stevner både her i distriktet, i Listerregionen og i Bergen.

På vegne av Gandsfjord Karateklubb vil vi takke deltakere, trenere, dommere, publikum og de frivillige som har ryddet, stekt lapper og har stått i kiosken.

Her er bilder fra helgen