NM i fullkontakt karate

Lørdag 10. mars var det duket for NM i Fullkontakt Karate. Årets stevne ble avholdt i Laksevåghallen i Bergen, og Gandsfjord Karateklubb sendte tre utøvere. I tillegg var Jarle Sundvor og Yilmaz Zorlu med som dommere. 

Stevnet startet med kata. Kata er teknikker (slag, spark og blokkeringer) satt i system, og kalles gjerne for et mønster. Etter kata var det tid for kumite, eller fri sparring. Kampene er fullkontakt, og det brukes ikke beskyttelsesutstyr.

Damene var først ute i kata. Line Svendsen fra Gandsfjord Karateklubb gjorde det skarpt, og endte på en andreplass. I kumite, eller fri sparring, kom hun på tredjeplass. Gandsfjord Karateklubbs Ulf Emsøy og Eivind Nærland stilte også i kata, men nådde ikke helt opp denne gangen. I kumite gikk det bedre, og de fikk begge tredjeplass i hver sin klasse. 

Gandsfjord Karateklubb endte til slutt opp med en sølvmedalje og tre bronsemedaljer, samt nye erfaringer. Vi gratulerer!

20180402_140638.jpg