Oyama Cup 2019

Lørdag 28. september reiste Gandsfjord Karateklubbs Eik Kvalvik Watne og trener Eivind Nærland til Oyama Cup som arrangeres i København, Danmark. Stevnet er åpent for utøvere innen karatestilartene Kyokushinkai og Shinkyokushin, som begge kjennetegnes av fullkontaktsparring.

Oyama Cup er et stevne for barn og ungdom, og det konkurreres i både kata (en tenkt kamp i et spesielt mønster) og sparring. Deltakerne deles inn i kategorier etter alder og videre etter vekt.

Kvalvik Watne stilte i sparring i aldersgruppen 14-16 år. I denne kategorien går utøverne semikontakt, som innebærer at de bruker leggbeskyttere, hansker og hjelm i tillegg til tannbeskyttere og susp eller brystbeskytter. Utøverne har ikke lov å sparke eller slå mot ansikt, hals, nakke eller ryggrad.

 Til tross for sine 13 år er Eik Kvalvik Watne allerede en erfaren fighter. Han har deltatt i flere stevner i Norge, blant annet på NM i Kvinesdal tidligere i år. På Oyama Cup fikk Kvalvik Watne gått to kamper, og vant begge to. Den siste kampen vant han på poeng. Eik Kvalvik Watne kan dermed reise hjem til Gandsfjord Karateklubb med gullmedalje i bagasjen.

71023384_2966919639988012_3580886475748671488_n.jpg